hemmafixat.blogg.se

Hemmafix med Jennifer Lundblad. Enkla steg till att göra det själv!

Konservburk får nytt liv

Kategori: Hemmafixat, Inspiration, Steg för steg, Återbruk

Ibland krävs det inte mycket utav en för att det ska bli snyggt!
Här har jag förnyat en vanlig konservburk. 

Instagram @jenniferlundblad 
 

Behövs:

  • Tjockt snöre
  • Konservburk
  • Tång
  • Limpistol
  • Sax

 

1.      Tången använder jag för att klämma in de vassa kanterna som kan uppstå när man öppnar en konservburk.

2.      Du börjar med att limma fast den ena änden av snöret längst ner på burken. Anledningen till att man ska börja längst ner är att skarven från snöret räta ut sig en del ju längre upp man kommer med snörningen på burken. (se punkt 4 för att se hur man ska avsluta, trots att lite av skarven fortfarande finns)

3.      Börja sen vrida snöret runt konservburken. Limma fast snöret i den mån du känner för. Jag valde att limma efter halva varvet. Det behövs inte lim runt hela varvet. Var noga med att hålla snöret spänt och att det ligger tätt ihop med snöret du nyss drog runt.

4.      I och med att snörena måste överlappa varandra bildas en skarv, som nämnt i punkt 1. När du ska avsluta så klipper du av snöret och klyver snöret den sista biten för att få in den i skarven. Det kan även hända att man inte behöver klyva snöret den sista biten.

5.      Nu kan du använda din förnyade konservburk till vad du vill. Kanske vill du använda den som en kruka? Sätta ett ljus i den? Använda den som pennställ eller varför inte servera något mumsigt i den?

Kommentera inlägget här: